Vähennykset

Kotiapu maksetaan aina normaalilla hinnalla, ja vähennykset haetaan jälkeenpäin. Arvonlisäveroton palvelu näkyy heti hinnassa, mutta kotitalousvähennys haetaan jälkikäteen.

Vaikka kotitalousvähennys haetaankin jälkeenpäin, on sen taloudellinen hyöty merkittävä. (60%)

Mikäli verottajalle lähetettävän lomakkeen 14A täyttäminen tuntuu hankalalta, niin avustaja auttaa mielellään sen täyttämisessä. KotiAvux myös tarjoaa nämä verottajalle lähetettävät paperiset ilmoitukset, ja voi toimittaa ne postiin, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään.


Vähennyksistä lisää alapuolella

Kotitalousvähennys

  1. Kotiavun hinnasta 60% on kotitalousvähennyskelpoista. Kotitalousvähennys on rahallinen verohyöty asiakkaalle joka haluaa ostaa kotiapua yksityiseltä palveluntuottajalta. Kotitalousvähennystä voi saada maksimissaan 3500 euroa henkilöä kohden kalenterivuoden aikana, ja sen omavastuuosuus on 100 euroa. Pariskunnalle tämä sama etu on 7000 euroa. Kuitenkin koska kotitalousvähennys on henkilökohtainen, ja mikäli 3500 euroa ei ylity, ei kannata maksaa kahdesta omavastuusta.

  2. Esimerkki: Ostat kotiapua 3500 euron edestä vuoden aikana, ja haet verottajalta 60% kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen määrä on tällöin 2100 euroa josta vähennetään omavastuu joka on 100 euroa. Saat siis 2000 euroa takaisin verottajalta.

    Kotitalousvähennyksestä hyötyy parhaiten ihmiset, joiden tulot eivät muutu, esimerkiksi eläkeläiset. Tällöin palveluiden hinnasta 60% tulee takaisin veronpalautuksessa.

    Muutkin hyötyvät kotitalousvähennyksestä, mutta koska monesti ihmisten tulot vaihtelevat, niin se johtaa siihen, että palautuksen määrä ei ole aina tarkalleen 60%

Arvonlisäveroton palvelu

1.  Mikäli toimintakykysi on alentunut esimerkiksi sairauden, vamman tai ikääntymisen vuoksi, sinun on mahdollista saada kotiapua arvonlisäverottomasti. (ALV 0%)

2. Jotta arvonlisäverotonta palvelua voidaan antaa, täytyy asiakkaan ja KotiAvuxin tehdä palvelusopimus josta käy ilmi palvelun sisältö ja tarvittavat tiedot. KotiAvux voi antaa arvonlisäverotonta palvelua tällä hetkellä vain Helsingissä- ja Keski-Uudenmaan alueella. (Ei Vantaalla eikä Keravalla.)

3. Arvonlisäveroton palvelu on asiakkaalle aina halvempaa, ja se kannattaa ehdottomasti hyödyntää, mikäli siihen on oikeutettu.


Mikäli kiinnostuit, tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä alla olevaa painiketta painamalla!